Huhtikuu alkaa hiljalleen häämöttää..

Kuukausi alkaa hiljalleen kääntymään huhtikuun puolelle. Kesää kohti mennäänkin jo kovaa kyytiä ja talvi alkaa väistyä kevään tieltä. Pakko kyllä myöntää, että pidän keväästä. On ihan parasta katsella, kun luonto heräilee taas hiljalleen eloon ja kesäkin on vielä edessäpäin.

Eilen olikin jo melkoisen lämmin päivä, kun mittari näytti +8 astetta. Olikin hyvä aloitella vuoden ensimmäiset pihahommat. Tätä on taas odotettu koko pitkän talven. Tehtiin hieman risuhommia ja harvennettiin vähän meidän pihan edustalla olevaa metsikköä. Pitänee jatkaa tuota urakkaa taas tässä joku päivä, kun aurinko paistaa ja hieman lämpenee. Lainasin vanhemmiltani oksasilppurin, jolla saa näppärästi silputtua oksat silpuksi. Oksasilppua onkin sitten hyvä käyttää apuna kompostoinnissa. Aika terapeuttista hommaa tuo oksien silppuaminen.

Sitten kirjaimellisesti aiheesta kukkaruukkuun, eli hieman kasvupäivitystä esikasvatteluistani:

Taimet kasvavat hurjaa vauhtia. Kuukausimansikan taimetkin alkavat jo näyttää ihan mansikkapuskalta ja lehdistä on kasvanut jo melkoisen isohkoja.

Latvoin laventelin taimet, kun osa niistä oli jo niin korkeita etteivät ne mahtuneet enää kasvilampun alle. Nyt ne ovatkin alkaneet kasvaa tuuheutta korkeuden sijasta.

Aikalailla melkein jokaisesta ruukusta alkaa pilkottaa taimia. Ainoastaan punapäivänkakkaran siemenet eivät ole ainakaan vielä itäneet.

Osassa kennostossa on muutamia kennoja tyhjänä, kun niistä on koulittu taimia isompiin ruukkuihin. Ajattelinkin nyt kuun vaihteessa istuttaa niihinkin jotakin itämään. Aika montaa erilaista siementä pitäisi kylvää, mutta täytynee varmaan priorisoida tiettyjä lajikkeita, kun tila alkaa loppua pikkuhiljaa kesken.

Tsinnian taimet alkavat olla nyt noin 15cm korkeita. Nämäkin täytyisi kohta latvoa.
Kuuelämänlanka kasvattaa kyllä todella suuret ensimmäiset sirkkalehdet. Vähän pitää valikoida mihin nämä sijoittaa, etteivät peitä muita taimia alleen.
Mustasilmäsusannan taimia. Niistä ainoastaan kolme on tähän mennessä itänyt. Yksi on vielä niin pieni etten sitä vielä koulinut omaan ruukkuunsa.

Tuossa viimeisessä kuvassa näkyy takana ruohosipulin taimi. Yhdistin neljästä kennosta taimet samaan ruukkuun. Se ei oikein arvostanut koulimista. Olisi kannattanut istuttaa siemenet varmaankin heti saman tien isoon ruukkuun, mutta eiköhän tuo tuosta tokene.

Hyvää pääsiäistä kaikille ja muistakaa nauttia lämpimistä kevätpäivistä!

– Gardener of the North

Jätä kommentti

Gardener of the North

"There are no gardening mistakes, only experiments"

Proudly powered by WordPress

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus