Maakellarin remontointi

Päätin viime vuonna kesäkuun alusta remontoida vanhan maakellarimme. Maakellari oli jo hiukan haalistunut ja kasvanut umpeen. Lähtötilanteesta en huomannut ottaa kuvaa, mutta tässä tilanne, kun tuota kellarin ympäristöä on jo hieman siistitty.

Maakellarin ympäristössä kasvoi paljon tuoksuvadelmaa. Vaikka kaivoin juurineen kaikki ylös, niin versoja puski vielä pitkin kesää.
Tuoksuvadelma kasvoi niin tiheästi, että oli pakko leikata ne ensiksi puutarhasaksilla pois, että pääsi juuria kaivamaan ylös.
Tuoksuvadelman seassa kasvoi myös yksi punaviinimarjapuska. Kaivoin sen juurineen ylös ja kuskasin kottikärryillä takapihalle, jonne istutin sen muiden marjapuskien joukkoon.

Seuraavaksi pesin kellarin painepesurilla. Vesipiste oli melko kaukana, mutta onneksi löysin pihavarastosta pätkän vesiletkua, jolla sain letkukelaa jatkettua. Googlettelin vesiletkulle jatkoliitintä ja kauhistuin kun halvin mitä netin kautta löysin oli muistaakseni päälle 20€. Lähdin käymään paikallisessa pienessä rautakaupassa, josta löytyi liitin muistaakseni 3€ hintaan.

Maakellari pestynä. Näyttää jo nyt huomattavasti paremmalta.

Annoin maakellarin kuivata kunnolla muutaman päivän. Tämän jälkeen maalasin tumman harmaalla betonimaalilla.

Maakellari maalattuna tumman harmaalla betonimaalilla kahteen kertaan.

Nyt kun kellari oli maalattu niin tuo ruskea ovi ei ole enää oikein miellyttävä silmälle. Löysin autotallista tumman harmaata vasaralakkaa, joten ajattelin kokeilla maalata oven sillä. Pitäisi ainakin kestää säätä, eikä maali lähde heti irti jos oveen vähän joku kolahtaakin.

Mielestäni kellarista tuli huomattavasti modernimman näköinen.
Tässä kuva lopputuloksesta kauempaa. Sitten piti vielä valita, että mitä tuohon mäkeen vielä istutetaan..

Pitkän googlettelun jälkeen päädyin ostamaan Verikurjenpolven taimia. Vielä viime kesän aikana ne eivät hirveästi kasvaneet, mutta toivotaan että tänä kesänä jo alkaisivat peittää tuota mäkeä. Heinäkuussa ihmettelin, että mitä kasvia tuossa maakellarin mäen vieressä kasvaa. Eräänä päivänä huomasin kasvien kukkivan. Kasvit ilmeisesti ukonkelloja. Tilasin valkoisen ja sinisen ukonkellon siemeniä ja kylvin niitä mäen juurelle, sillä näytti kasvi siellä viihtyvän muutenkin.

Ensimmäiset kukat aukesivat ukonkelloista heinäkuun puolessa välissä.
Mukava yllätys, että näin kauniita kukkia kasvaa tontilla ilman, että niitä olisi itse edes istuttanut.

Gardener of the North avatar

Published by

Categories:

Jätä kommentti

Gardener of the North

"There are no gardening mistakes, only experiments"

Proudly powered by WordPress

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus