Kevään ensimmäinen päivä

Tänään on maaliskuun 1. päivä eli kevään ensimmäinen päivä. Kevättä onkin jo innolla odotettu ja nyt ainakin viikon jatkunut plussakelien putki on saanutkin ilman tuntumaan jo hieman keväiseltä. Lumi onkin sulanut jo hyvää vauhtia, vaikka eiköhän sieltä jonkinlainen takatalvi vielä tule, kuten aina.

Tämän kevään esikasvatukset ovat jo hyvässä vauhdissa ja tässä kuussa olisi tarkoitus kylvää ruohosipulin, sitruunamelissan, salaatin, parsakaalin, sipulin, mustasilmäsusannan, tsinnian, siperianunikon ja lyhtykoison siemenet.

Viime viikolla koulin kuukausimansikan ja laventelin taimet omiin ruukkuihinsa ja ne ovatkin lähteneet hyvään kasvuvauhtiin koulimisen jälkeen.

Kuukausimansikan ’Rügen’ taimia.
Tähkälaventelin ’Lavandula angustifolia’ taimia.

Näiden pienten taimien kasvamisen seuraaminen on kyllä mukavaa puuhaa. Välillä on ollut aurinkoisiakin päiviä, jolloin olen siirtänyt taimet ikkunalle nauttimaan auringonvalosta.

Mites teillä? Joko esikasvatukset on hyvässä vauhdissa ja mitä kasveja olet jo kylvänyt tänä keväänä? Kommentoi alas.

Hyvää kevään odotusta!

-Gardener of the North

Yksi vastaus artikkeliin “Kevään ensimmäinen päivä”

  1. Urban Farming avatar

    Todellakin tänään oli aivan keväinen ilma. Maa sulaa hurjaa vauhtia, kun suojakeli on yötämyöten. Aurinko lämmittää tummaa maata ja kiihdyttää sulamista entisestään.

    Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti

Gardener of the North

"There are no gardening mistakes, only experiments"

Proudly powered by WordPress

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus