Kevät tulee, oletko valmis?

Tänään on ollut aivan upean keväinen päivä. Auringon seinustan puoleinen lämpömittari näyttää tällä hetkellä +21 astetta, eli aurinko lämmittää jo todella paljon. Varjon puolellakin näyttäisi olevan +8 astetta, joten sielläkin kyllä tarkenee. Taidanpa aloittaakin tänään yhden suosikkiharrastuksistani aina keväisin, eli teevesi kiehumaan, valmis tee kuppiin, teekuppi käteen ja terassille. Jos muuten pidät teestä niin vahva suositus ”Fingerporin Musta persikkatee”. On muuten hyvää. Loppukeväästä kun aurinko lämmittää kovastikin, niin voisin jopa asua tuossa terassilla, kun siinä on niin lämmin. Ihan parasta kylmän ja pimeän talven jälkeen.

Aurinkoisina päivinä olen nostanut osan taimista nauttimaan auringonvalosta. Kuvassa kaksi mangopuun alkua, Tsinnian-, Koreatörmäkukan- ja Kuuelämänlangan taimia.

Muutkin taimet kasvavat kovaa vauhtia. Päivisin alkaakin olemaan jo sen verran valoisaa, ettei kasvivalojakaan välttämättä edes tarvisi enää. Huomasinkin eilen ihan vahingossa, että kahdessa kasvivalossani on automaattinen 16 tuntia päällä ja 8 tuntia pois päältä ajastin. Olen niitä aikaisemmin sammutellut kytkimestä aina iltaisin, mutta onhan tuo kätevämpää kun se toimii automaatilla. Aina oppii jotain uutta.

Laventelin taimet kasvavat hyvin. Takana näkyy myös sitruunapuun alku.
Kuukausimansikan taimia. Tämä kuva on muutama päivä sitten otettu. Tällä hetkellä ovat jo hieman isompia ja niissä on jo 4 lehteä melkein jokaisessa.
Tsinnian taimia ja takana näkyy myös lisää laventelia. Myös Siperianunikon versot alkavat nousta vähiten mullasta.

Parin viikon päästä saakin jo aloittaa vuoden ensimmäiset pihahommat kun ajattelin leikata meidän omenapuun ja hieman myös harventaa muutakin kasvustoa pihalla siinä samalla. Kevät tulee, oletko valmis?

Gardener of the North avatar

Published by

Jätä kommentti

Gardener of the North

"There are no gardening mistakes, only experiments"

Proudly powered by WordPress

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus